ANKARA / ALTINDAĞ - Ankara Olgunlaşma Enstitüsü

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ ALANI

21-12-2023

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Okulumuzda Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı programları ülkemizde meslek edindirme, nitelikli ve eğitimli eleman yetiştirme, bu elemanların sektörün ihtiyacını karşılamak üzere istihdamı, ihtiyaç duyulan bu elemanların kısa sürede kişisel hizmet sektörlerinde katkıda bulunması açısından önemli yer teşkil etmektedir.

Dünyada hızla değişen kozmetik ve kişisel hizmet sektörü, pazar ekonomisinde büyük bir paya sahiptir. Değişen yaşam şartlarıyla birlikte insanların kişisel bakıma özen göstermeleri sektörde nitelikli elemanlara olan ihtiyacı arttırmaktadır.

*Mevcut Dallar: Saç Bakımı, Cilt Bakımı, Vücut Bakımı, Makyaj

Alanımızda  Yaygın eğitim kursları da verilmektedir.

21-12-2023

Alanımızda hafta içi her gün döner sermaye uygulaması kapsamında kamusal hizmet verilmektedir. Bu çalışma ortamı aynı zamanda öğrenciler için iyi bir staj ve uygulama ortamı da sağlamaktadır.

Kursiyerlerimiz, alanımızla ilgili yenilikleri takip edebilmek adına belli sektör ve Fuarları ziyaret etmektedirler.

Alanımızda Akademik Kariyer İmkanları

Alan/dalda sertifika belgesini yeterli saatlerde alanlar programlar ve dallar arasında geçiş yapılabilir ve ustalık sınavlarına katılmaya hak kazanırlar.

Alanımızın İstihdam Alanları

1. Bay-Bayan kuaför salonlarında,