PROJE ÇALIŞMALARI

ANİMASYON

Proje çalışmalarında; belli bir senaryo dâhilinde nesneleri modelleme, senaryoya uygun dekor, kamera, ışık ve atmosfer ayarları kullanma ve bir öyküyü üç boyutlu olarak canlandırma teknikleri ile uygulamalar yapılmaktadır. Bir boyunca animasyon alanında bireysel araştırma/inceleme çalışmaları yapılarak bitirme projesi hazırlanır.

Bitirme projesinde öğrenciler; hazırladıkları proje senaryoları gereği dramatik yapısını ve içeriğini oluşturma, karakterler oluşturma, iç ve dış mekan oluşturma, storyboard hazırlama, layout çalışmaları, 2D ve 3D Animasyon yapımı çalışmalarını tamamlarlar. Kısa film sahnelerini oluştururlar.

ANİMASYON ANİMASYON

Öğrencilerin bitirme projeleri; Okul Müdürümüzün başkanlığında bölüm şefimiz, iki alan öğretmeni ve ustalık yeterliğine sahip meslek odalarının ikişer temsilcisinden oluşan bitirme projesi değerlendirme komisyonunca değerlendirilir.

Okulumuzda verilen eğitim gereği, son iki yıldır bölüm öğrencilerimiz Proje Çalışmalarında daha çok sosyal sorumluluk projeleri oluşturmaya ilgi duymuşlardır. Bu alanda özellikle çevre kirliliği konusunda animasyon projelerini gerçekleştirmektedir.

Öğrencilerimizin özellikle “Su”, “Kalem” ve “Dünyamız Nefes Alsın”, "Asansör", "Sevgi Çiçeği", "Beyaz Esaret" isimli kısa çizgi film projeleri, oldukça başarılı olmuştur.

YIL SONU PROJE SUNUMU

2010-2011 Eğitim öğretim yılında 2 dönem yıl sonunda ikinci sınıf öğrencilerinin proje sunumu etkinlikleri haftasında birinci sınıf öğrencilerinin çalışmalarından oluşan bölüm sergimiz düzenlenmiştir.

ANİMASYON

Yayın: 28.05.2013 - Güncelleme: 02.11.2017 21:39 - Görüntülenme: 1916