MUTFAK UYGULAMALARI

1-E YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MUTFAK UYGULAMALARI

OLGUNLAŞMADA LEZZETE GİDEN YOLDA NEŞELİ SAATLER

Öğretmenimiz ile Mutfak Uygulamaları derslerimizde çalışmalarımızdan bahsedelim birazda.Dünya Mutfağı , Türk Mutfağı ve Servis Hazırlıkları olarak ayrı 3 kategoride gördüğümüz derslerimizi

en geniş çerçevede araştırma konularıyla beraber uygulamalı olarak da öğreniyoruz. Yaptığımız ürünleri değişik tarzlarda prezantasyon uygulamaları ile sunmak yemeğe bakış açımızı

genişletti,özgüvenimizi arttırdı. Aşağıda Sınav uygulamalarımızdan tabak prezeantasyonlarından örnek çalışmalar.

SINIF DIŞI ETKİNLİKLERİMİZ

Sektöre bakış açımızı geliştirmek için dış mekan incelemelerimizin önemi büyüktü.İlk durağımızı Ali Rıza Şefin’in davetlisi olarak Ala Restaurant’a yaptık.

Gezip gördüklerimiz karşısında etkilenmemek mümkün değildi.Okuduklarımızı sektörde gerçek olduğunu görmek bizi etkiledi. Her bölüm ve işlevleriyle

ilgili eğitim almak,sektördeki gelişmiş teknolojiyi tanımak,değişik pişirme tekniklerini gözlemlemek ve iyi bir şef olmanın inceliklerini öğrenmek biz

gelecek şefler için iyi bir eğitim fırsatı yarattı.

İkinci durağımız biraz daha resmi oldu. Eski adı ile Ankara Palas yani Devlet Konuk Evi Ağırlama salonu ve mutfağı idi.Protokol masası düzeni öğretisi ile

başlayan gezimiz mutfakta Haydar Şefin güzel karşılaması ve sorularımıza verdiği ayrıntılı cevaplarla devam etti.Protokol okulu olmamız nedeniyle derslerde

işlediğimiz protokol yemek kurallarını ,resmi bir kurumda pekiştirmemiz bizi zenginleştirdi.

Devlet Konuk Evi Şeflerimiz ile Mutfaklarındayız.

Devlet Konuk Evi (Ankara Palas)

Dersimiz Mutfak uygulamaları. Öğretmenimiz Nurten Pesen daha iyi sunum,daha iyi ağırlama ,protokol,sofra düzeni,karşılama öğretisi için bizleri Devlet Konuk Evine götürdü Yani her şey daha iyisini öğrenmek adına…Muhteşem binayı ve Atatürk portresini görünce hatıra resmide çekilmeden edemezdik.

TRT durağımızda ise usta şeflerin verdiği eğitime katılmak çok yararlı oldu.Ordaki çalışmalardaki örneklerimizide sizlere sunalım istedik.

Resimde Excutive şef Reşat Erdemir ve Ekibiyle görünüyoruz.

Mesut Şef ile ÇİKOLATA ŞELALESİ ‘ne giden yolculuk…

Üçüncü durağımız ise Atılım Üniversitesindeki Aşçılar Federasyonu’nun sponsorluğundaki yemek yarışmasıydı.Usta şeflerin jüri üyesi olduğu yarışmada İlk önce Lise öğrencilerinin daha sonrada usta şeflerin yaptığı lezzetleri izlemek onlarla istişarede bulunmak ve şef aşçılarla tanışmak suretiyle stajımıza giden yola adım atmış olduk.

Hep biz ziyaret etmedik tabi. Ziyaret de edildik. Usta Şef Ömür Akkor Sınıfımızı ziyaret ederek bizlere sektör hakkında deneyimlerinden bahsederken, geleceğin şefleri olmak isteyen bizlerle yaptığı seminerde çok önemli bilgilerini paylaştı.

Okul Müdürümüz, Öğretmenimiz, Ömür Akkor ve bizler Aynı karedeyiz.

Usta Şef Ömür Akkor için Sınıfça hazırladığımız ikramlarımızdan bazıları:

Yayın: 06.06.2013 - Güncelleme: 02.11.2017 21:59 - Görüntülenme: 1985