T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ALTINDAĞ - Ankara Olgunlaşma Enstitüsü

MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI

EĞİTİM


Moda Tasarım Teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle giyim üretim teknolojisi sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır.

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı´nda  Ankara olgunlaşma enstitüsü öğrencilerine; TERZİLİK ve GİYSİ KALIP TASARIMI VE ÜRETİMİ dallarında öğretim yapılmaktadır.

Bu alanda öğrenim gören öğrenciler bölümleriyle ilgili teknolojik gelişmelere dayalı dersler görürler. Bölümümüzde yapılan uygulamalar; vücut özelliklerine uygun temel beden kalıpları hazırlama, kalıpları istenilen model uygulama, kalıpları kumaşa uygulama ve son olarak parçaları kesip birleştirme olarak görülür. Ayrıca modada temel sanat  dersi, model analizi ve model geliştirme dersleri ile de kendi modellerini çizip kalıplarını çıkararak, dikiş aşamasıylada giysiyi oluştururlar.

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı;  Terzilik ve  Giysi kalıp tasarımı ve üretimi dallarındaki yeterliklere ve sektörde gerekli bilgi ve donanıma sahip toplumsal gelişmelere uyum sağlayan ve üreten bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız.

Kendimizi sürekli geliştirmek; Başarılı ve kaliteli eğitimin adresi olmak adına ders programlarında sürekli yenilikçi anlayışla, özel sektörde yaşanan değişiklikler takip edilerek eğitim programlarına yansıtılmaktadır. Böylece bu bölümlerde uygulanan eğitim programları ile hazır giyim sektörünün uygulamalarına da paralellik sağlanmaktadır. Bu sayede piyasasının ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacına cevap verilmektedir.

 

İSTİHDAM ALANLARI

Moda Tasarım Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; okulun atölyeleri, hazır giyim işletmeleri, modaevi-butik, kendi iş yerleri vb.nde çalışabilirler.

2 yıllık Denklik Öğretim Programını tamamlayan ilkokul /ortaokul mezunlarına açık lise kanalıyla genel bilgi derslerini tamamlayarak meslek lisesi diploması ve ustalık belgesi alabilirler.

Aile ve ulusal ekonomiye katkılarıyla toplumdaki sosyal statüsünü yükseltebilirler.

Dünya modasına yön verecek tasarımcılar olarak yetişebilirler. Ürettiği ürünleri markalaştırarak tüm dünya insanları tarafından kullanılmasını sağlayabilirler.

Moda Tasarım Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Atölyeler,
2. Hazır giyim işletmeleri,
3. Modaevi-Butik,
4. Kendi işyerleri vb. yerlerde çalışabilirler

 
 
 
 
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.05.2013 - Güncelleme: 03.01.2024 15:34 - Görüntülenme: 4530
  Beğen | 0  kişi beğendi