T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ALTINDAĞ - Ankara Olgunlaşma Enstitüsü

KINALI GELİN KOLEKSİYONU

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü, kurulduğu günden bugüne el sanatımızı ve kültürümüzü korumuş, beslemiş, yaygınlaştırmış ve gelecek kuşaklara aktarmayı başarmıştır. Tam 55.yıldır Türk kültürünü, nakışıyla, oyasıyla, sırmasıyla, ince ince işleyerek Türk kadınının dile getiremediği duygularını sanatla anlatmayı başarmıştır.

 

Geleneksel ve folklorik bir eğlence tarzı olan kına geceleri halk kültürünün önemli bir parçasıdır. "Kına Gecesi Geleneğini'' yaşatmak adına çağdaş tasarımlarla genç neslin kendi kültürüne sahip çıkması ve göreneklerini devam ettirmesi için Ankara Olgunlaşma Enstitüsü olarak bu temalı koleksiyona gerek duyulmuştur.

 

Kültürel zenginlikleri en modern tasarımlarla gelecek nesillere armağan etmeyi amaçlayan ve misyonu bu doğrultuda olan Ankara Olgunlaşma Enstitüsü yılında "Kınalı Gelin Giysi Koleksiyonu Projesini" hayata geçirmiştir.

 

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen Tasarımlarıyla, kumaşlarıyla, dikiş teknikleriyle, nakışlarıyla, baş süslemesi ve takılarıyla son derece titizlikle çalışılarak hazırlanan koleksiyon; okul bünyesinde bulunan tüm atölyelerin yıl boyu yaptıkları çalışmaların ürünleridir. "Kınalı Gelin Koleksiyonu",düğün ve kına gecesi ile ilgili alanda hizmet veren sektörlere örnek ürünlerin tasarımlarına ilham kaynağı olacaktır.

29-11-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.03.2015 - Güncelleme: 21.12.2023 21:49 - Görüntülenme: 7183
  Beğen | 1  kişi beğendi