RENKLİ NAKIŞ ATÖLYESİ

R NAKIŞ Eğitim, tasarım, öğrenme, araştırma ve üretim temel alınarak uygulanmaktadır. Okulumuzda el sanatları Teknolojisi nakış ana sanat dalı adı altında; Makine Nakışları-I ve Makine Nakışları-II, Renkli Nakış, Sırma, Türk İşi atölyelerinde tasarım ve üretim faaliyetlerini yürütmektedir. VİZYONUMUZ Geleneksel Türk el sanatlarının asıllarına bağlı kalarak günümüz yeniliklerini takip ederek gelecek nesillere aktarmak ve bu doğrultuda evrensel eğitim vermektir. MİSYONUMUZ El Sanatları alanında öncelikle eğitimli kadın iş gücü yaratmak, girişimciler yetiştirmek, bireylerin toplumdaki sosyal konumunu yükseltmek, ülke ekonomisine katkıda bulunacak tasarım ve üretim yapabilmelerini sağlamaktır.
BÖLÜMÜN AMACI Geleneksel El Sanatları (El Nakışı) alanında, eğitimli kadın iş gücü yaratmak, kadın girişimciler yetiştirmek, kadının toplumdaki sosyal konumunu yükseltmek, kadının ülke ekonomisine katkısını artırmak ve tasarımlar yapabilmesini sağlamak. Eğitim, öğrenme araştırma ve üretim temel alınarak uygulanmaktadır. Geleneksel Türk El Nakışlarını geçmişten geleceğe, gereksinimlere uygun olarak üretebilen gelecek nesillere aktarmayı amaç edinen ve bu doğrultuda eğitim veren bir bölümdür.
R NAKIŞ ÜRETİM Sipariş, hazıra üretim ve diğer atölyelerle işbirliği yapılarak üretilen ürünler atölye çalışmalarının büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. -Kadın iş gücünü kuvvetlendirmeyi amaçlayan enstitümüzdeki bölümümüz dışarıdan özel ve toplu siparişler kişi ve kuruluşların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda alınmaktadır. R NAKIŞ
Öğrencilerin sipariş ve hazıra üretim yapabilmeleri, üretim süresi içinde gerekli kalite kontrolü yapmaları, kısa zamanda kaliteli iş üretebilmeleri, işi zamanında bitirme ve öğrenci müşteri ilişkileri konularında deneyim kazanmalarına özen gösterilmektedir. -Kendine güvenen, girişimci, çevresiyle iletişim kurabilen, araştıran ve yenilikçi bireyler olmaları hedeflenmektedir. -Bu programı tamamlayan öğrenciler el sanatlarının ülkemiz tanıtımı açısından önemini bilir, turizm sektörüne yönelik turistik eşya üretimi yapar ve pazarlar. -İki yıllık eğitim sonunda verilen sertifika ile öğrenciler seçtikleri bölümlere göre tasarımcı, usta öğretici, ya da serbest çalışabilen kalifiye eleman olarak mezun olurlar. R NAKIŞ
R NAKIŞ EĞİTİM Eğitim, öğrenme araştırma ve üretim temel alınarak uygulanmaktadır. -El sanatları teknolojisi alanı eğitimi alan öğrenciler iki yıllık süre boyunca hem meslek hem de uygulamalı olarak eğitilmektedirler. -Atölye üretim öğrencileri ise atölyenin çalışma planı gereğince ihtiyaca göre hazıra, sipariş ve benzeri olarak uygulamalı eğitim almaktadırlar. -Eğitim süresi sonunda öğrenciler, geldiği süre saat üzerinden hesaplanarak belge almaktadırlar. -Kız meslek lisesi El Sanatları Teknolojisi Alanı nakış bölümünden mezun olan öğrenciler daha önce almış oldukları derslerden muaf sayılmaktadırlar.
HİZMET ALANLARI Geleneksel ve koleksiyon ürünleri: Atölyemizde, dünü bugüne uyarlayan, ülkemizi tanıtan, eski çizgileri günümüze yansıtan, kültürümüzün zenginliğini ürünlerimizde toplayan, Türk el sanatlarını ölümsüzleştiren, Anadolu insanının bölgesel tipik özelliklerini yansıtan ürünlerimiz mevcuttur. -Çeşitli geleneksel işlemeler ( çevre, peşkir, baş örtüleri, kına örtüleri vb.) -Geleneksel motif ve oyalarla keseler -Navet (file)işi -Giyim süslemeleri ve aksesuarlar ( yöresel, sanatsal ve günlük giysiler ) Hazıra Üretim: - Geleneksel işlemeler ( örtüler, bohçalar, keseler, panolar) Okulumuzun satış birimi için hazırlanan ürünlerdir. R NAKIŞ
Yayın: 30.05.2013 - Güncelleme: 02.11.2017 21:49 - Görüntülenme: 1868