MODA ÇİÇEK

BÖLÜMÜN AMACI:

El Sanatları alanında, eğitimli kadın iş gücü yaratmak, kadın girişimciler yetiştirmek, kadının toplumdaki sosyal konumunu yükseltmek, kadının ülke ekonomisine katkısını artırmak ve tasarımlar yapabilmesini sağlamaktır.

çiçek çiçek

Geleneksel Türk el sanatlarının asıllarına bağlı kalarak günümüz yeniliklerini takip ederek gelecek nesillere aktarmak ve bu doğrultuda evrensel eğitim vermektir.

El Sanatları alanında öncelikle eğitimli kadın iş gücü yaratmak, girişimciler yetiştirmek, bireylerin toplumdaki sosyal konumunu yükseltmek, ülke ekonomisine katkıda bulunacak tasarım ve üretim yapabilmelerini sağlamaktır.

EĞİTİM:

Eğitim, öğrenme araştırma ve üretim temel alınarak uygulanmaktadır. Geleneksel Türk El Sanatlarını geçmişten geleceğe, gereksinimlere uygun olarak üretebilen gelecek nesillere aktarmayı amaç edinen ve bu doğrultuda eğitim veren bir bölümdür. İlköğretim, lise ve dengi okul bitiren herkesin eğitim görebileceği bölümün eğitim süresi iki yıldır.

Öğrenciler, birinci sınıfta;

Temel Sanat Eğitimi, Desen, El Dokumaları, Deri Teknikleri, Temel Dikiş Teknikleri, El Örgüleri, Trikotaj Teknikleri, Yapma Çiçek Teknikleri, Mesleki Resim, Folklorik Bebek Yapım Teknikleri, Girişimcilik

ikinci sınıfta; İşletme Bilgisi, Araştırma Teknikleri derslerini almaktadır.

İkinci sınıfta öğrencilerin isteği doğrultusunda MODA-ÇİÇEK, DOKUMA, TURİSTİK EL SANATLARI atölyelerinden herhangi birisinde öğrenimlerine devam etme hakkına sahiptirler. Mezun öğrenciler bu alanlarda kalifiye eleman olarak yetişirler.

3308 ve 4702 sayılı yasa gereğince; Öğrencilerimiz olgunlaşma enstitüsü ikinci sınıfta işletmelerde beceri eğitimine başlar. İşletmelerde beceri eğitimine başlayan öğrencilerin SSK girişleri yapılır.

çiçek çiçek çiçek
GELİN BAŞI GELİN BAŞI GELİN BAŞI