T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ALTINDAĞ - Ankara Olgunlaşma Enstitüsü

KUYUMCULUK TEKNOLOJİSİ ALANI

EĞİTİM

Kuyumculuk Teknolojisi Takı İmalatı Dalı, imalatı yapılacak olan takıyı tasarlayan, ölçülerini belirleyerek kâğıda aktarma ve üretimini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim veren bir alandır.

2 yıllık eğitim programından mezun olan öğrencilerimiz kazandıkları yeterlikler doğrultusunda kuyumculuk sektöründe küçük veya büyük ölçekli işletmelerde çalışabilirler ya da kendi imkan ve talepleri doğrultusunda bir işyeri açarak sektörde yer alabilirler. Eğitim sektöründe yer almak isteyen öğrencilerimiz ise kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik sınavlarına girerek gerekli belgeleri aldıktan sonra halk eğitim merkezleri ve Belediyelerin açmış olduğu kurslarda eğitmen olarak görev yapabilirler.

26-04-2022

TASARIM - ÜRETİM ATÖLYESİ

Atölyemizde satışa yönelik gümüş, pirinç, alpaka, bakır metalleri kullanılarak üretilen  özgün tasarımlar, okulumuzun satış ofisinde yer almakta, geleneksel anneler günü, yılbaşı kermesleri gibi faaliyetler ile ürünlerimiz alıcısı ile buluşmaktadır. Kişiye özel siparişler ise  müşterilerimizin ilgi, beğeni, talep ve istekleri doğrultusunda gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeler yapılarak tasarlanmakta ve üretilmektedir.

Ayrıca Okulumuzda belirlenen temalı projeler kapsamında hazırlanan giysi koleksiyonlarının kemer, baş ve diğer aksesuarları alanımız tarafından üretilmektedir. Üretimlerimiz takı ile sınırlı olmayıp dekoratif ev aksesuarlarının tasarım ve üretimi de gerçekleştirilmektedir.

Okul genelinden bağımsız olarak bölümümüze ait takı koleksiyonları sırasıyla aşağıda belirtilmiş olup yurt içi ve yurt dışında sunumları gerçekleştirilmektedir.

*Yüzyılları Mirası

*Anadolu Çiçekleri -Ağıt

*Geometrik Düşler

*Kutsal Meyve

*Anadolu medeniyetleri takıları (devam ediyor)

29-04-2022
26-04-2022
26-04-2022

06-12-2022

 02-12-2022
 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.05.2013 - Güncelleme: 03.01.2024 15:44 - Görüntülenme: 18769
  Beğen | 16  kişi beğendi

Etiketler :
kuyumculuk,