T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ALTINDAĞ - Ankara Olgunlaşma Enstitüsü

GİYSİ KOLEKSİYONLARIMIZ

Enstitümüzün; giyim atölyelerinde dikilen. resim atölyelerinde çizilen, nakış atölyelerinde işlenen, çiçek, moda ve takı atölyelerinde aksesuarları tamamlanan dört değişik giysi koleksiyonumuz vardır.

Koleksiyonlarımız; Geleneksel kültürümüzü yansıtan 25 parça YÖRESEL, Osmanlı giysilerinden esinlenerek hazırlanan 60 parça SANATSAL KIYAFETLER, Atatürk´ün doğumunun 100. Yılında onun giysilerinin çizgilerini günümüze yansıtarak yaşatan 20 parça ATATÜRK GİYSİLERİ ve 2003 yılında Fatih Sultan Mehmet´in İstanbul´u fetih edilişinin 550. yılı nedeniyle 34 giysiden oluşan KÜLTÜRLERİN HAMİSİ FATİH giysi koleksiyonundan oluşmaktadır.

Koleksiyonlarımızla yaptığımız etkinlikleri yurtiçi ve yurtdışında olmak üzere iki grupta toplayabiliriz; Enstitümüz Cumhuriyetimizin 75. Yılı kutlamaları ve Osmanlının kuruluşunun 700. yılı çerçevesinde Dışişleri Bakanlığı işbirliği ile: 15-30 Mayıs 1998 tarihlerinde Roma , Madrit, Lizbon, Tunus, Kahire ve Ammanda; 15-25 Haziran 1998 tarihlerinde ABD ve Kanada´nin Toronto, Newyork, Şikago, Waşington ve Ottova eyaletlerinde, sanatsal defileler gerçekleştirilmiş olup, yine aynı organizasyon çerçevesinde Güney Amerika, Balkan Ülkeleri, Irlanda, Belçika, Hollanda, Almanya, Danimarka, Finlandiya, İsveç, Çekoslavakya, İsviçre,Avustralya, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri, Japonya ve İsrail´de defileler gerçekleştirilmiştir. Kültürlerin Hamisi Fatih koleksiyonu hazırlandığı 2003 yılından bu yana Japonya, Amerika, Almanya, Mısır, Cezayir, Suriye, Singapur ve Romanya sergilenmiştir.

Halen bu etkinliklerimiz profesyonel anlamda sürdürülmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.06.2013 - Güncelleme: 21.12.2023 21:43 - Görüntülenme: 6449
  Beğen | 0  kişi beğendi