GİYİM ATÖLYELERİ

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

TASARIM  VE ÜRETİM ATÖLYELERİ

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

Giyim Üretim Teknolojisi alanı;Kadın Terziliği ve Kadın Giysi Modelistliği olarak iki dalda eğitimler verilmektedir.Bu iki dalda Giyim Üretim Teknolojisi öğretim programları uygulanmaktadır. Ayrıca Giyim Üretim Teknolojisi alanı altında dışarıdan gelen siparişler doğrultusunda houte couture çalışmalar yapan üç  giyim atölyesi, seri üretime yönelik çalışmalar yapan hazır giyim atölyesi ve tasarım atölyesi mevcuttur.

Giyim Üretim Teknolojisi alanında; Kadın Terziliği ve Kadın Giysi Modelistliği dalının yeterliklerine ve sektörde gerekli bilgi ve donanıma sahip toplumsal gelişmelere uyum sağlayan ve üreten bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Kendimizi sürekli geliştirmek; Başarılı ve kaliteli eğitimin adresi olmak adına ders programlarında sürekli yenilikçi anlayışla, özel sektörde yaşanan değişiklikler takip edilerek eğitim programlarına yansıtılmaktadır. Böylece bu bölümlerde uygulanan eğitim programları ile hazır giyim sektörünün uygulamalarına da paralellik sağlanmaktadır. Bu sayede hazır giyim piyasasının ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacına cevap verilmektedir.

İSTİHDAM ALANLARI

Giyim Üretim Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; okulun atölyeleri, hazır giyim işletmeleri, modaevi-butik, kendi iş yerleri vb.nde çalışabilirler.

2 yıllık Denklik Öğretim Programını tamamlayan ilkokul /ortaokul mezunlarına açık lise kanalıyla genel bilgi derslerini tamamlayarak meslek lisesi diploması ve ustalık belgesi alabilirler.

Yatay ve dikey geçişlere elverişli alan/dal esansa dayalı, diploma ve sertifikaya yönelik, bireysel öğrenmeye açık, kendi içinde bütünlüğü olan programlar ile istihdama yönelik ve geliştirme amaçlı diğer programların tümünü kapsayan kurslara katılabilirler.

Her türlü kurs programına katılarak belge ve sertifika alabilirler.

Aile ve ulusal ekonomiye katkılarıyla toplumdaki sosyal statüsünü yükseltebilirler.

Dünya modasına yön verecek tasarımcılar olarak yetişebilirler. Ürettiği ürünleri markalaştırarak tüm dünya insanları tarafından kullanılmasını sağlayabilirler.

Alanında Olgunlaşma Enstitüsü Programına devam edecek kız meslek lisesi mezunlarının yeterliliklerini geliştirmek amacıyla uygulanacak 1 yıllık Olgunlaşma Öğretim Programını tamamlayarak  "OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ BİTİRME BELGESİ" alabilirler.

1. Atölyeler,
2. Hazır giyim işletmeleri,
3. Modaevi-Butik,
4. Kendi işyerleri vb. yerlerde çalışabilirler

Atölyede Çalıştığınızda size sunulan fırsatlar

• İleri teknoloji kullanan atölye ortamlarında uzmanlaşa bilirsiniz.
  • Meslek seviyelerinin beşinci seviyesinden sertifika alabilirsiniz.
  • Sektörün ARGE´lerinde çalışabilirsiniz.
  • Sektördeki gelişmeler doğrultusunda alanınızda kaliteli mesleki eleman olarak yetişebilirsiniz.
  • AB ülkelerinde geçerli ve istihdam şansı olan geleceğin mesleklerine hazırlana bilirsiniz.
  • Kendi işinizi kurma ve sektörde çalışma şansı elde edebilirsiniz.
  • Geleneksel giyim ve el sanatlarımızı, çağdaş yorum ve tasarımlarla, yurtiçi ve yurtdışında tanıtarak pazarlaya bilirsiniz.
  • Aile ve ulusal ekonomiye katkınızla toplumdaki sosyal statüsünü yükselte bilirsiniz.
  • Dünya modasına yön verecek tasarımcılar olarak yetişebilirsiniz.
  • Ürettiğiniz ürünleri markalaştırarak tüm dünya insanlar tarafından kullanılmasını sağlaya bilirsiniz.
  • Alanında olgunlaşma enstitüsü programına devam edecek kız meslek lisesi mezunlarının yeterliliklerin geliştirmek amacıyla uygulanacak 1 yıllık olgunlaşma öğretim programını tamamlayarak "OLGUNLUK BELGESİ" veya "OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ BİTİRME BELGESİ" alabilirsiniz.
  • Olgunluk belgesini alarak isteğinize bağlı iş pedagojisi modülü programını tamamlayarak usta öğreticilik belgesi alabilirsiniz.
  • 2 yıllık denklik öğretim programını tamamlayan ilköğretim/ortaokul mezunlarına açık lise kanalıyla genel bilgi derslerini tamamlayarak meslek lisesi diploması ve ustalık belgesi alabilirsiniz.
  • Yatay ve dikey geçişlere elverişli alan/dal esansa dayalı, diploma ve sertifikaya yönelik, bireysel öğrenmeye açık, kendi içinde bütünlüğü olan programlar ile istihdama yönelik ve geliştirme amaçlı diğer programların tümünü kapsayan kurslara katıla bilirsiniz.
  • Her türlü kurs programına katılarak, belge ve sertifika alabilirsiniz.

Yayın: 28.05.2013 - Güncelleme: 02.11.2017 21:33 - Görüntülenme: 1299