T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ALTINDAĞ - Ankara Olgunlaşma Enstitüsü

FATİH GİYSİ KOLEKSİYONU

İstanbul´un Fethinin 550. yılına rastlayan 2003 yılında tasarlanmış olan koleksiyon 35 parçadan oluşmaktadır.

Sunum görsel zenginliği tartışılmaz olan Mehter Takımının ezgileri ve Fatih´in sahneye muhteşem çıkışı ile başlamakta, ardından Osmanlı Saray giysileri ile Osmanlının görkemi ve kültürlere bakışı ile birlikte; Farklılıklara saygı´ vurgulanmaktadır.

Bu defile ile kültürlerin kesişme noktası olan ülkemizin zenginliği doğu-batı sentezi içerisinde vurgulanmakta, Osmanlı Saray Giysilerinden esinlenilerek hazırlanmış giysiler ve dönemin gelinlikleri ile son bulmaktadır.

Bu koleksiyon içerisinde yer alan tüm giysiler arşiv taraması ve Osmanlı Saraylarında yapılan titiz araştırma ve çalışmalar ile meydana getirilmiştir. Tasarım ofisinde tasarımları, resim atölyesinde çizimleri, nakış atölyesinde işlemeleri, grafik atölyesinde baskıları, giyim atölyelerinde dikimi, çiçek, moda ve takı atölyelerinde aksesuarları , ayakkabı tasarım atölyesinde de ayakkabı ve terlikleri yapılarak koleksiyon oluşturulmuştur.

Koleksiyon tamamen el emeği ile geleneksel Türk süsleme sanatları kullanılarak çalışılmış ve öğretmen, öğrenci, usta öğretici ve teknisyenlerin katkılarıyla tamamlanmıştır.

29-11-2017

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.06.2013 - Güncelleme: 21.12.2023 21:52 - Görüntülenme: 9507
  Beğen | 5  kişi beğendi