EĞİTİM

GRAFİK

EĞİTİM

Okulumuzda 2000-2001 eğitim öğretim yılından bu yana faaliyet gösteren Grafik Fotoğraf Alanı; öğrencilerimize, mesleki sanatsal yaratıcılığını ortaya çıkararak kendisine çok yönlü uluslararası kimlik kazandırır.

Grafik ve Fotoğraf Alanında, altında yer alan dalların yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim programı verilmektedir.

Sektörün ihtiyaçları, sanatsal ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazandıran nitelikli meslek elemanları yetiştirmeyi ve geçerli bir iş imkanı kazandırmayı amaçlamaktadır.

Grafik tasarım bölümünden iki yıllık eğitimin sonunda alanlarıyla ilgili başarılı olan öğrenciler sertifika almaya hak kazanırlar. Mezun olan öğrencilerimiz, okuldan aldıkları bu belge ile Mesleki ve Açık Öğretim Lisesinden mezun olan alan/dala ait Meslek Lisesi diploması almaya hak kazanır. Bu diploma ile alanıyla ilgili eğitim veren dört yıllık üniversitelere de üniversite ve yetenek sınavı ile başarılı olanlar devam edebilirler.
Okulumuz bünyesinde talebe göre hafta sonu veya hafta içi, grafik tasarım ve baskı teknikleri ile ilgili kurs verilmektedir. Kursiyerlere kurs bitiminde başarılı oldukları taktirde alanıyla ilgili sertifika verilir.

İş İmkanları

Bu eğitimden geçen öğrenciler; orta ve büyük ölçekte matbaa ve yayın kuruluşlarında, grafik tasarım ofislerinde, reklam ajanslarında, fuarcılık, animasyon, multimedya ( televizyon, film, gazete, vb basın kuruluşları), fotoğraf stüdyo ve laboratuarlarında, ve bünyesinde tanıtım birimi bulunan tüm kurum ve kuruluşlarda vb yerlerde yardımcı grafiker olarak çalışabilirler. Aynı zamanda serigrafi baskı ve diğer baskı teknikleri ile üretime yönelik ve sanatsal çalışmalarda yapabilmektedirler.

Eğitim Süresi

Grafik Fotoğraf Alanı programının toplam eğitim öğretim süresi 2 yıldır. Bu alana,  en az lise ve meslek lisesi mezunu öğrenciler okulumuza başvurarak ön kayıt yaptırdıktan sonra tasarım ve iletişim güçlerini ölçmek için yetenek sınavıyla alınmaktadır. İlk yıl tasarımı gücünü geliştirmeye yönelik alan dersleri haftada 5 gün verilmektedir. 2. yıl haftada 3 gün (günde 8 saat) işletmelerde beceri eğitimine öğrenci gönderilmekte, 2 gün okulda öğretime devam etmektedirler. Öğrencilerimiz 2 yıllık eğitim süresi sonunda mezuniyet projesi hazırlayıp, sunum yaparak mezun olmaktadırlar.

Okutulan Dersler

Grafik Fotoğraf Alanında okutulacak ortak ve alan dersleri;