T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ALTINDAĞ - Ankara Olgunlaşma Enstitüsü

YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ

EĞİTİM

Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda, mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Yiyecek içecek hizmetleri sektöründe Türk mutfağını dünyaya tanıtarak gelecek nesillere aktarmaktır.

Yiyecek içecek hizmetleri sektöründe çalışabilecek mesleki yeterliğe sahip ara eleman ve iş yeri açabilecek kapasitede yeterliliklere sahip bireyler yetiştirmektir.
Olgunlaşma Enstitüsü Bölümünde 2 yıl süreli Mutfak Dalı eğitimi verilmektedir.

Bölümle İlgili Eğitim Ve Kariyer İmkânları:

Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Yiyecek-İçecek sektöründeki gelişmelerin yanı sıra toplumdaki sosyo-kültürel ve ekonomik değişimler insanların büyük bölümünün ev dışında hazırlanmış yiyeceklerle beslenmesine ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanının hızla gelişmesine neden olmuştur. Bu nedenle meslek elemanlarının eğitimli kişiler olması büyük önem taşımaktadır.

Bu alanda meslekî eğitim almış kişiler, sadece ülkemizde değil başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere birçok ülkede iş bulma imkânına sahiptir. Yabancı dil bilen, kendini geliştirebilen meslek elemanları rahatlıkla yurt dışında da çalışabilirler. 3308 sayılı kanuna göre staj yaptıkları yerlerde kalıp çalışabilme imkânına sahiptirler. Kendi işyerlerini kurabilirler.

ÜRETİM ATÖLYESİ

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri atölyesinde, Türk mutfağını yaşatarak, gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen çalışmalar yapılmaktadır.

Yiyecek ve içecek hizmetleri atölyesinde Türk mutfağı, davet yemekleri, pasta ve bisküvi çeşitleri gibi konularda özel günler için, kurum ve kuruluşların ve kişiye özel sparişler alınarak üretim çalışmaları sürdürülmektedir.

06-12-2022
06-12-2022
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.12.2018 - Güncelleme: 03.01.2024 15:52 - Görüntülenme: 2168
  Beğen | 5  kişi beğendi