ANKARA / ALTINDAĞ - Ankara Olgunlaşma Enstitüsü

GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI

EĞİTİM

Grafik Tasarım, hayatımızın her alanında yeralmaktadır. Bu yüzden oldukça gelişmiş görsel iletişim sanatıdır.

Grafik ve fotoğraf alanı öğretim programı ile öğrencilerimize, mesleki temel bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, çağımızın gereği olan konusunda yaratıcı görsel tasarım yapabilme, iletişim kurabilme, cevre ve toplum bilincine sahip, değişimlere ve teknolojiye uyum sağlayabilme yeterliliklerini kazandırarak, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda bireyler yetiştirmek hedeflenmiştir.

Bu programda, öğrencilerimize mesleki gelişim, temel tasarım, bilgisayar destekli tasarım, grafik desen, illüstrasyon, grafik sanat tarihi, ambalaj tasarımı, yayın grafiği gibi dersleri donanımlı atölyelerimizde pratiğe dayalı olarak verilmektedir. Bu derslerin yanı sıra öğrencilerimize sektörde staj olanakları da sağlanarak, teorikte öğrendiklerini pratiktede uygulama imkanı sağlamaktadır.

İki yıllık eğitim-öğretim süresi sonunda öğrencilerimiz bitirme projelerini hazırlayarak mezun olmaktadırlar. Enstitümüzden aldıkları belge ile de kendi iş yerlerini açabilirler.

Mezun olan öğrencilerimiz, kamu ve özel kuruluşların grafik ve reklam ile ilgili tüm birimlerinde çalışabilirler. Ayrıca matbaa, dergi ve gazete gibi çeşitli basılı yayıncılık alanlarında iş bulabilirler.

Grafik ve Fotoğraf Alanı Tasarım atölyelerimizde; gelenekseli teknolojiyle birleştirerek, okulumuzun projeleri doğrultusunda, etkinliklerimizin grafik tasarım çalışmalarıyla sanatsal ürünler yapılmaktadır. Okulumuz sosyal medya paylaşımları, fotoğraf çekimleri atölyemiz tarafından yürütülmektedir.

Bilgisayar destekli ortamda adobe illustrator, photo shop, in dizayn, corel draw gibi vektörel programları kullanarak grafik tasarım çalışmaları (kurumsal kimlik, davetiye, afiş, katalog, kitap, dergi, dosya, takvim, etiket, ürün tanıtım kartları vb.) ile çeşitli kurum - kuruluş ve firmalara özel tasarımlar da yapılmaktadır. Bunlarda genel olarak;  özel günler için program, davetiye, masa kartları (isimlik, mönü), peçetelik,  dekoratif  özel kutu tasarımları ve hediye paketleri hazırlanmaktadır.

13-10-2022 13-10-2022 13-10-2022

13-10-2022